Η αδυναμία μου στις σούπες είναι γνωστή! Η συγκεκριμένη με κέρδισε ήδη από τον τίτλο!
Υλικά για την σούπα
25γρ. ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
600γρ. καθαρισμένα καρότα κομμένα σε κομμάτια
2 ζωμούς κοτόπουλου και 700 ml νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού
60ml κρέμα γάλακτος
τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμένα καρότα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τον τριμμένο φλοιό λεμονιού με την κρέμα γάλακτος να αρωματιστεί και αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στο μπλέντερ αλέθουμε την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όσο αλάτι χρειάζεται. Αν είναι αρκετά παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα.
Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα λεμονιού.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά για την σούπα
25γρ. ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
600γρ. καθαρισμένα καρότα κομμένα σε κομμάτια
2 ζωμούς κοτόπουλου και 700 ml νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού
60ml κρέμα γάλακτος
τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμένα καρότα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τον τριμμένο φλοιό λεμονιού με την κρέμα γάλακτος να αρωματιστεί και αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στο μπλέντερ αλέθουμε την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όσο αλάτι χρειάζεται. Αν είναι αρκετά παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα.
Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα λεμονιού.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή είναι πράγματι καταπληκτική και είναι από το Dailycious.gr.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε για την προτίμηση!
Eιχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λογω στρατου.Μου εστειλαν ομως ενα βραβειο και αποφασισα να κανω την αναρτηση.Εβαλα κληρο λοιπόν και ετυχε και σε σενα το βραβειο.Αν θελεις ελα να το παραλάβεις.Να εισαι καλά φιλε μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή