RSS

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ινδικό ψωμί Naan


Το ψωμάκι naan, συνοδευτικό για τα ινδικά φαγητά μας. Εύκολο και νόστιμο

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μαγιά (7γρ)
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. λάδι
1/4 κούπας γάλα

Αναμειγνύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Κάνουμε μία μικρή τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι.

Παίρνουμε το γάλα και πολύ προσεκτικά προσθέτουμε λίγες σταγόνες ζεστού νερού μέχρι που το γάλα να γίνει χλιαρό.

Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Καλύπτουμε το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να διπλασσιαστεί.

Μόλις γίνει η ζύμη μας, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και φτιάχνουμε οβάλ μπάλες.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη. 'Οσο πιο λεπτή την κάνουμε, τόσο καλύτερα θα ψηθεί. Με τα παραπάνω υλικά γίνονται περίπου 8 ψωμάκια naan



Βάζουμε τα ψωμάκια naan σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται ιδανικά ζεστά, σκέτα ή με βούτυρο.



Καλή μας όρεξη!  

2 σχόλια:

  1. Τα λατρεύω αυτά τα ψωμάκια και συνήθως τα παραγγέλνω με τυρί ;)
    Τώρα θα τα φτιάχνω μόνη μου!!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Μαρία! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

      Διαγραφή