Αν και αρχικά τρόμαξα με όλα τα υλικά που είδα, τελικά η εκτέλεση δεν ήταν τόσο δύσκολη! Είναι ένα υπέροχο ινδικό πιάτο που περιλαμβάνει τρία στάδια προετοιμασίας:
1. την μαρινάδα
2. την σάλτσα
3. το δέσιμο
Υλικά για την μαρινάδα
2-3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 κούπα γιαούρτι
1/4 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
1/4 κ.γ. garam masala (ή αλλιώς ένα μείγμα από μαύρο και λευκό πιπέρι, γαρύφαλλο, κανέλα, κύμινο & κάρδαμο)
1 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ. πάστα σκόρδου
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Υλικά για την σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους
λάδι
φρέσκο τζίντζερ σε κομμάτια (2 εκ. περίπου)
4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια
1 χούφτα ξερά φύλλα κάρυ (έβαλα σκόνη)
1 κ.γ. αλάτι
1/4 γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
8-10 ολόκληρους σπόρους πράσινου κάρδαμου
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι (έβαλα καυτερή πιπεριά από την γλάστρα μου)
1/4 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα ή αποφλοιωμένη ντομάτα κονσέρβα
Υλικά για το δέσιμο
3 κ.σ. βούτυρο
1/4 κούπας συμπυκνωμένο γάλα ή κρέμα γάλακτος
Πρώτα φτιάχνουμε την μαρινάδα. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. 'Επειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί όλο από την μαρινάδα. Καλύπτουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Συνεχίζουμε με την σάλτσα. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε για περίπου πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου πέντε λεπτά.
'Επειτα βάζουμε την σάλτσα σε ένα μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Την τοποθετούμε στο ψυγείο, επίσης για μερικές ώρες.
Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Σφραγίζουμε το κοτόπουλο, θα μας πάρει περίπου πέντε λεπτά. 'Επειτα προσθέτουμε την σάλτσα,την οποία έχουμε προηγουμένως ζεστάνει λίγο προσέχοντας όμως να μην βράσει, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ακόμα δέκα λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά.
Τέλος, ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα ή την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για ακόμα δύο λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι και ψωμί ναν. Καλή μας όρεξη!
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε σε βίντεο, εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου