RSS

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Ινδικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα


Ενα από τα πιο γνωστά ινδικά πιάτα είναι το κοτόπουλο tikka masala, που ουσιαστικά σημαίνει κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια με πικάντικο μείγμα μπαχαρικών.

Υλικά για την μαρινάδα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. τζίντζερ  ψιλοκομμένο
2 κ.γ. γκάραμ μασάλα
2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
2 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για το πιάτο
800γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ντομάτα φρέσκια λιωμένη
1 φλιτζάνι ντομάτα κονσέρβας τριμμένη
1 πιπεριά πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού πάνω στο κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Προσωπικά το φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνω στο ψυγείο.

Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο - αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη μαρινάδα από πάνω του - και το σωτάρουμε για 6-7 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες και την μαρινάδα που είχαμε για το κοτόπουλο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.

Ρίχνουμε την κρέμα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι και ψωμάκι Naan και καλή μας όρεξη!




4 σχόλια:

  1. Λατρεύω το κοτόπουλο και τις νέες προτάσεις!
    Φαίνεται λαχταριστό :)

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε το και αναμένουμε εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  2. Δεν το εχω φτιάξει ποτέ, ομως οποτε το βρισκω σε εστιατόριο το τσακίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, είναι από τα πιο κλασικά ινδικά! Δοκίμασε το και πες μου τη γνώμη σου!

      Διαγραφή