Ανοίγεις δευτεριάτικα το ψυγείο. Κάνεις συνδυασμούς μ'αυτά που βλέπεις μέσα. Ανοίγεις και το ντουλάπι. Αναθεωρείς τους αρχικούς συνδυασμούς. Η μαγειρική στο επιτρέπει αυτό. Και προχωράς.
Υλικά
3 κολοκυθάκια μεσαία
1 κούπα ρύζι
2 σκελίδες σκόρδο
7-8 λιαστές ντομάτες
λίγος μαϊντανός ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε
1 κουτί σαρδέλες (καλύτερα σε νερό ή έστω φυτικό λάδι)
ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους. Ομοίως τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τις σαρδέλες. Το λάδι μπορεί να ανακυκλωθεί.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίχνουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει όμορφα. Προσθέτουμε σταδιακά πρώτα τα κολοκυθάκια, έπειτα τις ντομάτες και τελευταίες τις σαρδέλες. Η φωτιά κάτω από τη μέση, αναλόγως με την κουζίνα μας. Τελευταία προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι. Δεν προσθέτουμε παραπάνω, καθώς οι σαρδέλες είναι ήδη αλμυρές. Προσέχουμε να μην το παραβράσουμε.
Πριν βράσει τελείως, το προσθέτουμε στο τηγάνι χωρίς το νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και κάποια καυτερή σάλτσα - εγώ για παράδειγμα έβαλα μια ταϋλανδέζικη που βρήκα στο ντουλάπι μου.
Σερβίρεται ζεστό. Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Ο τίτλος εμπνευσμένος και αφιερωμένος. Καμία σχέση με τουρλού.
πολύ τροπικό το όνομα οφείλω να ομολογήσω με μεσογειακό συνδυασμό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τα εύσημα! Αν ξαναχρειαστείτε βοήθεια, εδώ ειμαστε...;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως το όνομα σε ψαρώνει λίγο, νομίζεις ότι το έχουν μαγειρέψει ιθαγενείς ή κάτι τέτοιο :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια έμπνευση της στιγμής όμως φαίνεται πολύ καλό και πιστεύω κι εγώ πως και σχετικά καυτερό θα είναι ακόμα καλύτερο!
@Δημήτρης Τερζής Μια παραλλαγή του τουρλού. Μου άρεσε η διατύπωση!
ΑπάντησηΔιαγραφή@tirlititou's_mom Αφιερωμένο! Καλά κάνατε και σπεύσατε για τα εύσημα. Χεχε!
@the dark chef Αν ήταν έτοιμες οι καυτερές πιπεριές που έχω στη βεράντα, θα έβαζα από αυτές.
Όντως το ήθελε το καυτερό του.
Μπήκα για τον τίτλο εννοείται! Χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@κική Το φαντάστηκα! χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορείς να πεις, είναι πιασάρικος!
Να σου πω την αλήθεια...και εμένα κάτι σε αφρικάνικο μου έκανε..χαχαχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα αυτά τα κουτουρού που σκαρώνουμε!!!
Χμμμμ, δεν τα πάω καλά με τις σαρδέλες, αλλά όντως, η έμπνευση της στιγμής δεν παίζεται. Βγάζει ρυζάκια και ομελέτες να τρως για δύο μέρες...
ΑπάντησηΔιαγραφήαν οι σαρδέλες ειναι σε αλμύρα τις πλένεις καλά καλά :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια!
@Και λοιπόν Εννοείται θέλουν πλύσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΗΩΣ Παραλλαγές, δοκιμάζοντας και κάνοντας!
@έφη Έχει το κατιτίς το όνομα! Χεχε!