RSS

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ζυμαρικά με λάδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά

Γυρνώντας από τις διακοπές είναι μια καλή εποχή για ξεσκαρτάρισμα των τροφίμων που έχουμε περισσέψει μέχρι να έρθει η ώρα για τις νέες προμήθειες. Οπότε σ'αυτές τις περιπτώσεις κανείς αυτοσχεδιάζει.

Υλικά
1/2 πακέτο ζυμαρικά (συνήθως μακαρόνια)
3 κουταλιές λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπεριές

προαιρετικά
κουκουνάρι
μαϊντανός

Ξεκινάμε να βράσουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό. 1'-2' πριν βράσουν τελείως τα αποσύρουμε.
Αφού έχουμε ψιλοκόψει σκόρδο και πιπεριές, ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και το καίμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε σκόρδο - πιπεριές. Δε χρειάζεται να μαυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και προσθέτουμε κι αυτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι. Τα ζυμαρικά "πίνουν" το νερό και το λάδι και παίρνουν γεύση.
Στο τέλος σερβίρουμε με τον μαϊντανό πασπαλισμένο. Μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο, αν θέλουμε. Συνολικά η προετοιμασία δε μας παίρνει πάνω από 15'.

DSCN7720
Καλή μας όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Ωραιότατη πρόταση και χωρίς έξοδα! Κρατιέται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο φαγητό ελείψει βασιλικού (για πέστο) ο μαϊντανός και το σκόρδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή