Παραδοσιακή πίτα που κάνουν συνήθως στη Θεσσαλία, σχετικά απλή καθώς δε χρειάζεται φύλλο. Έχει αρκετές παραλλαγές.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
100 ml φρέσκο γάλα
150 ml ελαιόλαδο
250 γραμμάρια φαρίνα
300 γραμμάρια φέτα
Κόβουμε την κολοκύθα, καθαρίζουμε τα σπόρια και τρίβουμε το εσωτερικό. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα για να φύγουν τα υγρά.
Βγάζουμε την τριμμένη κολοκύθα από το ψυγείο και στύβουμε καλά με τα χέρια..
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε. Έπειτα είναι η σειρά της φαρίνας, την οποία ανακατεύουμε με τα χέρια.
Με το πιρούνι λιώνουμε τη φέτα και την προσθέτουμε και αυτή.
Κλασσική αγαπημένη πιτούλα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια .. ενα κομματάκι πληζ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά