RSS

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πίτσα σπιτική

Σπιτική πίτσα για να μην παραγγέλνουμε συνέχεια απέξω!

Υλικά για τη ζύμη (2 ταψιά φούρνου/πλάκες)
1 κουτάκι sprite 330ml
1 ποτήρι νερό  330ml
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι 
1 κιλό αλεύρι (ή όσο πάρει)
1/2 με 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
    Για τη σάλτσα 
    250ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο 
    1/2 κ.γ. αλάτι 
    1/2 κ.γ. ζάχαρη
    1/2 κ.γ. ρίγανη
    1/2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό 
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    1/4 κ.γ. πιπέρι 
    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει χλιαρό. 

    Σε μία λεκάνη ρίχνουμε την sprite, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και την μαγιά.

    Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι (για να μην κάνει επαφή το αλάτι με την μαγιά απευθείας). 

    Ξεκινάμε να πλάθουμε την ζύμη ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι έως ότου γίνει μία μαλακή ζύμη. 

    Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει. 

    Στο μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα μας προσθέτοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα παραπάνω υλικά και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

    Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε και ζυμώνουμε λίγο με τις μπουνιές για να πέσει.

    Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρότερες μπάλες ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλουμε να φτιάξουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά

    Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε για να μην κολλάει το ζυμάρι. 

    Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας και δουλεύουμε την ζύμη με το πίσω μέρος των δαχτύλων μας, σπρώχνοντας να ανοίξει η ζύμη, από μέσα προς τα έξω. 

    Απλώνουμε την ζύμη μας στο ταψί, στρώνουμε την σάλτσα μας και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (αλλαντικά, λαχανικά και στο τέλος το τυρί)

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά. 

    Περισσότερες λεπτομέρειες για το φύλλο από τις Συνταγές της Παρέας εδώ.

    Καλή μας όρεξη!

    1 σχόλιο: