RSS

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ομελέτα με σπαράγγια

Η κλασική ομελέτα είναι πιάτο το οποίο παίρνει πολλές παραλλαγές και προσθήκες. Τα σπαράγγια, από την άλλη, είναι υποτιμημένο λαχανικό, παρόλο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ένας ιδανικός τρόπος να τα μαγειρέψει κανείς είναι σε ομελέτα.

Υλικά
2 αυγά ανά άτομο
5-6 σπαράγγια καθαρισμένα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Αν τα σπαράγγια είναι φρέσκα, χρειάζονται οπωσδήποτε καθάρισμα και ελαφρύ βράσιμο. Βασικός κανόνας είναι ότι κόβουμε πάντα τις κορυφές τους. Υπάρχει και η επιλογή να έχουμε έτοιμα, βρασμένα σπαράγγια σε βαζάκι. Σ'αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα τον εύκολο δρόμο.

20131020_083802

Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια. Εδώ βοήθησε το ψαλίδι που μου είχανε στείλει πρόσφατα από τα Είδη σπιτιού Zoulovits (ευχαριστώ και πάλι). Παράλληλα, σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε.

20131020_084905

Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Αφού τσιγαριστούν ελαφριά, προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι - αν θέλουμε φυσικά και βότανα. Προσοχή στο αλάτι, καθώς τα σπαράγγια έχουν μια τάση να γλυκίζουν. Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Προσωπικά προτιμώ την ομελέτα μου χωρίς να έχει "αρπάξει" ώστε να γεύομαι τόσο το αυγό όσο και τα πρόσθετα.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου