RSS

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Κοτοσαλάτα με ζυμαρικά και ό,τι έχει απομείνει

 Πολύ συχνά τα φαγητά που μαγειρεύουμε περισσεύουν, οπότε σκεφτόμαστε τι να κάνουμε με ό,τι έχει απομείνει. Ειδικά όταν έχει κανείς παιδιά, χρειάζεται να αλλάζει τις γεύσεις αλλά και τις όψεις για να κάνει το φαγητό περισσότερο ελκυστικό. Ένα από τα πιο εύκολα "απομεινάρια" είναι το κοτόπουλο. Αυτή τη φορά το κάναμε σαλάτα με ζυμαρικά.

Υλικά

Κομματάκια κοτόπουλου (βρασμένο ή ψητό)

Ζυμαρικά κατά προτίμηση πένες/ σέλινο/ βίδες ανάλογα με τα άτομα

1 ξερό κρεμμύδι

1 καρότο

1/3 κούπας ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλάκι μαγιονέζα ανά άτομο

1 κουταλάκι μουστάρδας

Μυρωδικά όπως δυόσμο ή θυμάρι (ανάλογα με τις γεύσεις μας)

Αλάτι - πιπέρι - πάπρικα γλυκιά


Κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο. Παράλληλα, βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά. Όταν πάρει βράση τα ρίχνουμε μέσα μαζί με λίγο αλάτι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καρότο. Ενδεχομένως να ταιριάζει και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ή και πράσο.


 

Για τη σάλτσα χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά και αλάτι - πιπέρι - πάπρικα ώστε να ομογενοποιηθούν.

Αφού στραγγίξουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και είμαστε έτοιμοι! 


 

Καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου