Έψαχνα τις προάλλες ωραίο συνοδευτικό για το κρέας το οποίο να είναι ολίγον τι καυτερό. Μετά από αναζήτηση, βρήκα την συνταγή της πικάντικης χτυπητής από το myfunkycook. Δοκιμάστε την!
Υλικά
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (τουρσί)
250 γρ φέτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
1 καυτερή πιπεριά (χρησιμοποίησα κόκκινη, πράσινη όμως είναι εξίσου καλή)
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
μισό κουταλάκι γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
Διαδοχικά χτυπάμε στο multi τα υλικά μας. Προσωπικά, ξεκίνησα με τις πιπεριές και πρόσθετα σιγά-σιγά και τα λοιπά μέχρι να έχουν ομοιογενή κρεμώδη υφή. Το αποτέλεσμα θα είναι ολοκόκκινο!
Αφού τα χτυπήσουμε, αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει. Τρώγεται συνοδεία φαγητού ή και σκέτο!
Υλικά
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (τουρσί)
250 γρ φέτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
1 καυτερή πιπεριά (χρησιμοποίησα κόκκινη, πράσινη όμως είναι εξίσου καλή)
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
μισό κουταλάκι γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
Διαδοχικά χτυπάμε στο multi τα υλικά μας. Προσωπικά, ξεκίνησα με τις πιπεριές και πρόσθετα σιγά-σιγά και τα λοιπά μέχρι να έχουν ομοιογενή κρεμώδη υφή. Το αποτέλεσμα θα είναι ολοκόκκινο!
Αφού τα χτυπήσουμε, αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει. Τρώγεται συνοδεία φαγητού ή και σκέτο!
Καλή μας όρεξη!
Μπράβο ρε Κίτσο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έλεγα τι να κάνω με το καινούριο beamer μου! Θα δοκιμαστεί!
@Anilikos Δοκίμασέ το. Το περισσότερο το έφαγα σκέτο με παξιμάδια. Μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου KitsoMitso, μου αρέσει που είσαι του καυτερού! Το blog που λες είναι πολύ καλό το επισκέπτομαι κι εγώ συχνά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια συμβουλή και στους φίλους/φίλες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με τις καυτερές πιπεριές: Φορέστε γάντια όταν τις κόβετε & καθαρίζετε από τους σπόρους, αλλιώς θα σας "κάψουν" τα δάχτυλα! Την έχω πάθει και ξέρω... :)
σου μοιάζει ολοκόκκινο? και λείο?
ΑπάντησηΔιαγραφήεμένα πως μου μοιάζει περτικαλί και με σγρουμπούλια?
και είναι για τις κακές λέξεις που λέμε κατά καιρούς?
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι φοβερός μεζές η τυροκαυτερή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχ!Κάηκα,ρεεεεε!Φωτιά είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίζει τώρα, αυτο, να μην το φτιάξω αγαπητέ Κιτσομήτσε ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κάνω και καλύτερο, αυτες οι γεύσεις ειναι καταπληκτικές.
Καλημερα.
Χαχαχαχαχα τωρα διάβασα το σχόλιο της SweetCherryZouzouna :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, τώρα που πήρε και η τρελοτουρίστρια χτυπητήρι εντυπωσιακό, πρέπει να το δοκιμάσει! Δεν έχει και τομάτα άλλωστε!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήCrazyTourist1