...ή αλλιώς μπατόν σαλέ. Την εκτέλεση της συνταγής ανέλαβε φίλτατη κορασίδα, ενώ η πρωτότυπη συνταγή είναι από Betty's Cuisine. Αλμυρό συνοδευτικό, λοιπόν, για το κρασί ή την μπύρα.
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
1 αυγό
μισό φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι παρμεζάνα
λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ασπράδι του αυγού και το σουσάμι. Το γάλα το προσθέτουμε τελευταίο σιγά-σιγά ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί και να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180'.
Πλάθουμε τη ζύμη σαν μικρές φλογέρες. Τα κόβουμε σε μπουκίτσες. Τα βάζουμε σε ταψί σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού αραιωμένο με νερό και προσθέτουμε το σουσάμι.
Κατόπιν, τα βάζουμε στο φούρνο για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να ροδίσουν.
Το συνοδευτικό μας είναι έτοιμο!
ΥΓ Για περισσότερες λεπτομέρειες, συνταγή για Μπατόν Σαλέ από Betty's Cuisine.
Ωραία γίνανε... Μόλις τα ανέβασες τα έφτιαξα... ταιριάξανε πολύ με το game of thrones :-p
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκολάκι!! Θα τα δοκιμάσω καμιά φορά που θα έχουμε φίλους σπίτι για να μην τα φάω και όλα μόνη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τρελοτουρίστρια