Απλή συνταγή για ψάρι με διάφορες παραλλαγές.
Υλικά
1 πακέτο ψάρι γλαύκος (σε ροδέλες)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 ντομάτα
1 κολοκυθάκι στρογγυλό
φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
3 σφηνάκια τσίπουρο
Βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Προσθέτουμε λάδι και τσίπουρο για να μην κολλήσει.
Ψήνουμε στο πάνω κάτω για περίπου μία ώρα στους 200.
Σερβίρεται με τις στρώσεις!
ΥΓ Ο γλαύκος είναι ψάρι παρεμφερές με ξιφία ή ίσως μαγιάτικο. Δεν έχει κόκκαλα και βολεύει ιδίως παιδιά. Δοκιμάστε το!
φαίνεται πεντανόστιμο!!! θα το δοκιμάσουμε! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ που δεν ξέρω τον γλαύκο και δεν δοκιμάζω, πειράζει να μου φτιάξεις ένα άλλο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ δεν το έχω φάει ποτέ αυτο το ψάρι εκτός και αν λέγεται και κάπως αλιως και δεν το ξέρω... Μερακλίδικη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Τι πάθατε με τα ψάρια σημερα;; Ολα τα μαγειρικα blog ψαρια κανανε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
θα σε βαρέσω !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμα την μαντόνα και θάναι μέρα μεσημέρι κι αμαρτία κιόλας !!!!!
γμ την εννοιολογία μου μέσα.
παιδί μου ΣΦΥΡΙΔΑ το λέμε το ψάρι.... αμάν με τα κατεψυγμένα του καλλιμάνη σου!!!
ΣΦΥΡΙΔΑ, και να το γράψεις 100 φορές ως να το μάθεις. Πασίγνωστη.
Είπα κι εγώ, τι διάλο, πως μου ξέφευγε..>!>>!>>>!!>..)(@*)(@#@
θα με πεθάνεις πριν την ώρα μου μικρέ !
Μμμμ!!! Δεν είναι κακή ιδέα!! Και με τσιπουράκι ε; Μια χαρά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
Καλώς βρήκα το μπλοκοσπιτάκι σου!! Μου αρέσουν οι συνταγές σου και θα σε ακολουθώ. Τον γλαύκο δεν τον ξέρω, θα δοκιμάσω να τον βρω και να τον μαγειρέψω. Καλό Σαββατοκύριακο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικότερα κάνω παραλλαγές με τα λαχανικά. Σήμερα το έκανα με κολοκυθάκι και πράσινη πιπεριά. Ακόμη καλύτερη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά, άλλο ψάρι είναι ο γλαύκος, άλλο η σφυρίδα. Ο γλαύκος είναι γαλάζιος καρχαρίας, και μάλιστα το είδος tintorera παίζει πολύ στα σούπερ μάρκετς.
ΑπάντησηΔιαγραφή