Επειδή από παλιά είχαμε cheesecake και στο χωριό μου, αποφασίσαμε μια μέρα να επαναλάβουμε την συνταγή σε μια σχετικά απλή της εκτέλεση.
Υλικά
1 1/2 πακέτο petit beurre (το άλλο μισό το μασουλάμε)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα 300 γραμ.
1 βαζάκι μαρμελάδα της προτίμησής σας (φράουλα, βύσσινο κτλ)
250 γραμ ζωικό βούτυρο
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή μπρίκι και το προσθέτουμε σταδιακά στα μπισκότα μέχρι να γίνει το μείγμα εύπλαστο.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ ή ταψάκι που έχουμε και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια. Προσέχουμε να απλωθεί παντού.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-6 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μπισκότο με το βούτυρο.
Το βγάζουμε να κρυώσει και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ζαχαρούχο με το μίξερ ώστε να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να σκεπαστεί παντού.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να σφίξουν τα υλικά.
Πριν το σερβίρισμα, απλώνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
Ξέρουμε ότι έχει πετύχει όταν αισθανόμαστε στη γεύση τόσο το τυρί όσο και το γλυκό της μαρμελάδα και του ζαχαρούχου. Καλή μας όρεξη.
Υλικά
1 1/2 πακέτο petit beurre (το άλλο μισό το μασουλάμε)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα 300 γραμ.
1 βαζάκι μαρμελάδα της προτίμησής σας (φράουλα, βύσσινο κτλ)
250 γραμ ζωικό βούτυρο
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή μπρίκι και το προσθέτουμε σταδιακά στα μπισκότα μέχρι να γίνει το μείγμα εύπλαστο.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ ή ταψάκι που έχουμε και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια. Προσέχουμε να απλωθεί παντού.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-6 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μπισκότο με το βούτυρο.
Το βγάζουμε να κρυώσει και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ζαχαρούχο με το μίξερ ώστε να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να σκεπαστεί παντού.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να σφίξουν τα υλικά.
Πριν το σερβίρισμα, απλώνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
Ξέρουμε ότι έχει πετύχει όταν αισθανόμαστε στη γεύση τόσο το τυρί όσο και το γλυκό της μαρμελάδα και του ζαχαρούχου. Καλή μας όρεξη.
Αυτά είναι τα ωραία... Τα εύκολα και εύγεστα! Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
μιαμ ,μιααααααααααμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε παρόμοιο τρόπο το κάνω κι εγώ! Πεθαίνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήααα μια χαρα η συνταγη Την αντεγραψα να τη δωσω στη μητερα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι καλο μηνα να εχεις απο αυριο φιλε μου.