RSS

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο

Τα παντζάρια είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά. Λόγω γεύσης αλλά και θρεπτικών συστατικών, είναι μια τροφή διαφορετική από τις άλλες γιατί βάφει εύκολα.

Υλικά
3-4 παντζάρια ανά άτομο
1 κεσεδάκι γιαούρτι ανά άτομο
αλάτι-ρίγανη
μια σκελίδα σκόρδο

Βράζουμε τα παντζάρια σε νερό με λίγο αλάτι, αφού τα έχουμε πλύνει και ξεφλουδίσει. Όταν μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Προσοχή στις πιτσιλιές.
Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μαζί με τα παντζάρια στο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι. Στο τέλος προσθέτουμε λίγη ρίγανη για γεύση.
DSCN7106
Απλά και γρήγορα, καλή μας όρεξη!

2 σχόλια: