Το τσουκάλι βράζει και κατεβάζει ιδέες για κάτι λίγο διαφορετικό.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια (250 γρ για κάθε άτομο περίπου)
1 σακουλάκι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 κουτί μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
1 ντομάτα φρέσκια
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
2 μεγάλα κρεμμύδια
λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι σε κόκκους
Πλένουμε το κρέας και το ξαφρίζουμε. Ξεπλένουμε.
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, το καίμε ελαφρώς, προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το κρέας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια επίσης χοντροκομμένα - στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος. Σβήνουμε με το κρασί.
Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα χοντροκομμένη σε κύβους, αλάτι, πιπέρι μαύρο και μπαχάρι σε κόκκους.
Κατεβάζουμε το μάτι λίγο κάτω από το μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου.
10 λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το ζουμί.
Καλή μας όρεξη!
ΚιτσεΜήτσε, εγώ αντί για μανιτάρια που δεν τα έχω και σε μεγάλη εκτίμηση έβαζα (παλιά, που μαγείρευα πότε πότε) βερίκοκα. Και καθόλου ντομάτα, δεν την είχα σκεφτεί και τα σιγόβραζα με το κρασάκι τους μόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι άμα δεν βρεις φρέσκα δαμάσκηνα και βερίκοκα, μια χαρά είναι και τα αποξηραμένα, αφού μουλιάσουν για κανα τεταρτάκι σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Πολύ ωραία παραλλαγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
@ΗΩΣ Ωραία η ιδέα με τα βερίκοκα, όπως και η συμβουλή με τα αποξηραμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο'χεις, έτσι;
@Έρη Να'σαι καλά!
Καλό απόγευμα, επίσης.
Eγώ μέχρι μπλιάχ, μπορώ να πω...
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά για ένα ρολό χοιρινό με δαμάσκηνα μπορώ να ανεχτώ... τα μανιτάρια.. δεν είμαι στρουμφάκι καλέ για να τρωω μανιτάρια..!
τρως πλευρώτους, να σου πω ένα μυστικό?
Όπως καταλαβαίνεις, τη ντομάτα στα υλικά έκανα πως δεν την είδα!! Ωραίο θα γίνεται και χωρίς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
Μου αρέσουν πολύ τα δαμάσκηνα στο φαγητό! Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφή