Παραλλαγή από το σπετζοφάι. Ό,τι πρέπει για κρύο και χειμώνα.
Υλικά
4-5 μεγάλα λουκάνικα
3 ώριμες ντομάτες
πράσινη λεπτή πιπεριά (αν θέλουμε καυτερή)
4-5 φυλλαράκια μαϊντανό
2 αυγά
αλάτι-πιπέρι-λάδι
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια - περίπου όσο η ρώγα δακτύλου. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι.
Τα βγάζουμε όταν ροδίσουν (περίπου 4-5 λεπτά) και τα στραγγίζουμε με χαρτί ώστε να απορροφήσει το λάδι.
Τρίβουμε στο multi 3 ώριμες ντομάτες.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και την θερμοκρασία στα 10/12 περίπου.
Ρίχνουμε πρώτα την πιπεριά και αμέσως μετά την ντομάτα. Προσοχή να μην μας καεί η πιπεριά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις κοχλάσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε στα 6/12 για 5'-8'.
Ρίχνουμε κατόπιν τα λουκάνικα και αμέσως μετά τα 2 αυγά ολόκληρα.
Δεν ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Σερβίρεται ζεστό!
Καλή μας όρεξη!
Το θέλω κολασμένα! Έστω κι αν είναι φουλ στη ντομάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
Αγαπημενο φαγακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!
Τα σάλια μου μάζεψε από το blog γιατί έχω μια πείνα..... από τα πέντε αγαπημένα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε Λάρισα με το ΚΤΕΛ μια δυο τρεις μερίδες να στανιάρουμε.
Λουκανικάκια με σαλτσούλα!!! Υπέροχα και χειμωνιάτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήα,κύριε, νοστιμιές!!! μιάμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσθεσε του γραβιέρα σε κομμάτια και σίγουρα ψωμάκι για βουτιές με τόσο μπόλικη και νόστιμη σάλτσα! μμμμμμμ...Ή σμίξε το με αρακά για πιο ...σπιτικό πιάτο :)))))
τελειο το φαγητακι!!!!!!!!νοστιμοτατο.Να εισαι καλα φιλε και με το καλο να ερθουν οι γιορτες.
ΑπάντησηΔιαγραφή