Κάτι απλό για το βράδυ. Βέβαια δεν είναι ούτε για τόσο βράδυ, όσο για το απλό το κρίνει ο καθένας.
Υλικά για 2 άτομα
1 κούπα ρύζι (ό,τι έχετε, δεν κάνει μεγάλη διαφορά)
2 αυγά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι με μεγάλα φύλλα
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Αρχικά βράζουμε το ρύζι. Σημαντικό είναι να πιει όλο το νερό, αλλιώς το στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι να είναι έτοιμο.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά α λα ομελέτα, όχι όμως πολύ. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα, κατά προτίμηση.
Αφού κάνει ελαφριά κρούστα, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο όσο είναι ζεστό το μείγμα για να λιώσει.
Καλή όρεξη!
Μιαμ!Μιαμ!Τρελαίνομαι για τηγανητό ρύζι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μια γλυκόξινη δίπλα με κοτόπουλο και είμαστε κομπλέ!!!
:-)
Τα τηγανητά ρύζια (κοίτα Κίνα), γίνονται με ρυζι αρμπόριο. ειναι μαλακό και ψήνεται εύκολα......
ΑπάντησηΔιαγραφήη καρολίνα δεν θα γίνει, να ανακατεύεις εκατό ώρες.
Πως θα ψηθεί χωρίς υγρό? βουτυράκι? λαδάκι....
το τηγανητό ρύζι, δεν είναι βρασμένο στην εντέλεια.. βράζουμε λίγο και μετά ρουφάει το λαδοβουτυράκι και γίνεται...
μμμάκια !
*πιο μεσημέρι θα σου φτιάξω ρύζι τηγανητό να γλύφεις κατσαρόλες?
Μου θυμίζει κινέζικο γιατι αυτοι βάζουν αυγό στο ρύζι. Πολύ ωραίο πιάτο, γιαμι γιαμι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Πενταντόσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως το έφτιαξες,απλό κι αγαπημένο. Η βάση για πολλά και διάφορα πιάτα.
Βέβαια φαντασία χωρίς καμβά δεν βοηθάει,έτσι; :))))))))))))))))))
Πάλι τηγανητά Κίτσο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧοληστερίνη, χοληστερίνη, νόστιμή μου χοληστερίνη.
Κατά τα άλλα νόστιμο φαίνεται.
Ρε να μην πιάνουν τα χέρια μου με φαγητά.....
Ειχα πολυ καιρο να περασω απο εδω καιεπανορθωνω :)) αφηνοντας πολλες ευχες για μια καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο φαινεται το φαγητο!!!!!!!!!!!
Οταν γράφουμε μια συνταγή, να γράφουμε και την ωρα που θέλει το μπουρδελο να γίνει...........!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΕ......
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας και ευχαριστώ για το σχόλιο. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με τον τύπο κουζίνας (γκάζι, μάτια, κεραμική κτλ), το τηγάνι σας και άλλα. Το έχω μαγειρέψει τουλάχιστον σε 3 διαφορετικούς χρόνους. Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο καλό κριτήριο είναι η γεύση του καθενός.
ΔιαγραφήΜπορεί να γίνει το ίδιο με basmati? Μήπως ξέρετε;
ΑπάντησηΔιαγραφή