Γενικότερα, είμαι λάτρης των έντονων γεύσεων. Σκόρδο και κρεμμύδι είναι ανάμεσα στις βασικές. Από τα αγαπημένα ορεκτικά είναι το σκορδόψωμο. Η συγκεκριμένη εκτέλεση είναι κάτι σαν σκορδόψωμο.
Υλικά
1 μπαγκέτα (λευκή ή μαύρη, ό,τι προτιμάει ο καθένας)
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 πιπεριά φλωρίνης τουρσί
άνηθο, δυόσμο, ρίγανη και ό,τι μυρωδικά θέλουμε
Ανοίγουμε την μπαγκέτα και αφαιρούμε την ψίχα. Καλό είναι να μην σπάσει σε δύο, ακόμη και αν γίνει όμως δεν πειράζει αφού στο τέλος θα την τυλίξουμε. Ταυτόχρονα, προθερμαίνουμε το φούρνο 180-200.
Λιώνουμε το σκόρδο. Αν έχουμε γουδί, ακόμη καλύτερα. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και την πιπεριά φλωρίνης.
Τα ρίχνουμε σε μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Γεμίζουμε την μπαγκέτα στη θέση της ψίχας. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στην ίδια θερμοκρασία που είχαμε προθερμάνει για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρεται ζεστό. Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Την συνταγή την βρήκα σε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Δυστυχώς δε θυμάμαι από πού!
Τελειο φαινεται! Λατρευω το σκορδοψωμο και καθε φορα που μας περισσευει ψωμι ετσι το κανω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια προταση,και πολυ πολυ νοστιμη...το τσακιζουμε το σκορδοψωμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σου μερα και καλως σε βρηκα!!!
Τελειο τελειο τελειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ!! Τι κανεις τωρα στην εγκυο...:-( θελωω.....
Υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετά,και μετά;Πώς θα το φιλήσεις το κορίτσι;:))
ΑπάντησηΔιαγραφή