Εδώ και κάμποσο καιρό είχα αγοράσει ένα σακουλάκι σιτάρι. Δεν είχα μαγειρέψει ποτέ κάτι τέτοιο και μου καρφώθηκε η ιδέα να το κάνω σαλάτα. Η εκτέλεση βασίστηκε στην συνταγή της Ασπρούλας με μερικές παραλλαγές.
Υλικά
2 κούπες σιτάρι
1 κούπα αρακά
μισό ματσάκι ρόκα
4-5 φύλλα φρέσκο κρεμμυδάκι
4-5 λιαστές ντομάτες
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
ξύδι βαλσάμικο, ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι
Έβαλα το σιτάρι αποβραδίς σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει. Το πρωί στράγγισα το νερό και ξαναέβαλα το σιτάρι στην κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20' περίπου. Το έβαλα λίγο στο ψυγείο.
Στο ήδη ζεστό κατσαρολάκι έβαλα τον αρακά για λιγότερο από 15'.
Όσο έβραζε ο αρακάς, ψιλόκοψα την καλά καθαρισμένη ρόκα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Έβγαλα το σιτάρι από το ψυγείο και πρόσθεσα τον αρακά, τη ρόκα και το κρεμμυδάκι.
Έκοψα τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και την γαλοπούλα σε κύβους.
Χτύπησα λίγο βαλσάμικο με ελαιόλαδο και πιπέρι ως σάλτσα. Αλάτι βάζει ο καθένας κατά βούληση.
Το αποτέλεσμα ήταν ανέλπιστα ωραίο. Στην φωτογραφία πίσω διακρίνονται και τα ορεκτικά της προηγούμενης ανάρτησης! Καλή όρεξη!
Eκανες δηλαδή μια εξτριμ συνταγή κόλλυβων....
ΑπάντησηΔιαγραφήπου πας και τα βρίσκεις ... τρώει κανείς στάρι?
καλά...τρώνε γιατί ειναι μόδα... ???
και 90 χρόνια πίσω στα χωριά δεν τα τρώγανε νομίζω..
Μια χαρά είναι το σιτάρι σ' αυτή τη συνταγή, πολύ πιο υγιεινό από το επεξεργασμένο λευκό ρύζι π.χ. και μαζί με τον αρακά κάνουν το πιάτο πλήρες, ούτε γαλοπούλα δε χρειάζεται νομίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο εύκολο που δεν θέλει και μούλιασμα από το βράδυ, είναι το πληγούρι (σιτάρι είναι και αυτό).
Ε λοιπόν, σήμερα που έκανα τη σαλάτα με τα μαύρα φασόλια, έλεγα να βάλω και στάρι μέσα που έιχα βράσει για κόλλυβα! Στο ίδιο μήκος κύματος είμαστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα υποθέσω πως μικρός έτρωφες βραστό σιτάρι ή σιτάρι που έβγαζε φύτρες λόγω μουλιάσματος;
ΑπάντησηΔιαγραφή