Νηστεία για αρκετούς αυτή την περίοδο, εντούτοις το κρέας τραβιέται ακόμη. Έχουμε καιρό μέχρι το Πάσχα. Χοιρινή τηγανιά, λοιπόν, με κάποιες πινελιές.
Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κομμάτια
2 πιπεριές φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ
1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Ξεπλένουμε το κρέας. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και το κρέας. Το βράζουμε για 5'.
Προσθέτουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ανακατεύουμε για άλλα 5'.
Ρίχνουμε το ποτήρι φλιτζάνι ελαιόλαδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κρέας.
Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το κρασί. Κατόπιν τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε ξανά.
Μετά από λίγο, βγάζουμε το φαγητό από το μάτι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.
Γαρνίρουμε με ρύζι. Καλή μας όρεξη!
λιωνωωωωωω. και ειναι εποχη πεινας γαμωτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι να το υπερηφανευτώ, αλλά βγήκε ωραίο το άτιμο!
ΔιαγραφήΠάρα πολύ καλό!! Μπράβο! Εγω αντι χοιρινο κρέας έβαλα μοσχαράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφή