Μια πίτα σαν γλύκισμα για όλες τις ώρες.
Υλικά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
600 γρ. ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
50 γρ. μέλι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
450 γρ. φύλλο χοντρό σφολιάτας
Για τη γέμιση, ζυμώνετε το ανθότυρο με το μέλι και την καστανή ζάχαρη.
Υλικά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
600 γρ. ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
50 γρ. μέλι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
450 γρ. φύλλο χοντρό σφολιάτας
Για τη γέμιση, ζυμώνετε το ανθότυρο με το μέλι και την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτετε το αυγό με την κανέλα. Ζυμώνετε καλά.
Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο. Βάζετε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας. Το αλείφετε με λάδι και ρίχνετε επάνω του τη γέμιση, την οποία στρώνετε με ένα κουτάλι.
Τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο από πάνω και το αλείφετε με λάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λεπτά φύλλα, οπότε θα στρώσετε 2-3 φύλλα κάτω και επάνω από τη γέμιση, λαδώνοντας το κάθε φύλλο που στρώνετε).
Ψήνετε στους 175 για 25-30 λεπτά.
Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη.
Όταν κρυώσει κόβετε σε κομμάτια.
Μερίδες 8 – 10
θυμίζει καλτσούνια κρητικά...η γιαγιά μου οταν έφτιαχνε τα αλμυρα ειχε τη συνηθεια να τα βουτάει μετά στη ζάχαρη πριν τα φάει...γουστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός είναι καλός, γευστικός.
Διαγραφήενα κομμάτι δεν είδα κατα δω!!! α!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας το φάγανε άλλοι :Ρ
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα! Μπράβο Κίτσο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
Δεν ήταν δική μου ;-)
ΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι η πίτα θα είναι πολύ νόστιμη γιατί το ανθότυρο με το μέλι πιστεύω ότι ταιριάζουν ιδανικά!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝεο μέλος
http://innikolskitchen.blogspot.com/
Όντως ταιριάζουν. Τώρα που ξαναείδα τη συνταγή θέλω ξανά!
Διαγραφή