Άλλος ένας τρόπος να κάνει κανείς γιουβέτσι.
Υλικά
3 κομμάτια κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπουτάκια)
1,5 κούπα κριθαράκι μέτριο
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
λάδι-αλάτι-πιπέρι
1 κύβος ζωμός κότας
προαιρετικά
κανέλα ή γαρύφαλο για μυρωδιά
τριμμένο τυρί που να λιώνει (ό,τι μας βρίσκεται)
μισό ποτήρι κρασί
Αρχικά τρίβουμε τις ντομάτες στο multi να είναι έτοιμες.
Ξεπλένουμε το κοτόπουλο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι.
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο ίσα-ίσα να ροδίσει.
Λιώνουμε τον κύβο μέσα σε μια κούπα ζεστό νερό.
Όταν ροδίσει, βάζουμε κοτόπουλο και κρεμμύδι στη γάστρα. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το νερό με το ζωμό, τις ντομάτες, αλατίζουμε και ρίχνουμε το πιπέρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε κρασί και το μυρωδικό μας (κανέλα ή γαρύφαλο).
Υλικά
3 κομμάτια κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπουτάκια)
1,5 κούπα κριθαράκι μέτριο
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
λάδι-αλάτι-πιπέρι
1 κύβος ζωμός κότας
προαιρετικά
κανέλα ή γαρύφαλο για μυρωδιά
τριμμένο τυρί που να λιώνει (ό,τι μας βρίσκεται)
μισό ποτήρι κρασί
Αρχικά τρίβουμε τις ντομάτες στο multi να είναι έτοιμες.
Ξεπλένουμε το κοτόπουλο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι.
Λιώνουμε τον κύβο μέσα σε μια κούπα ζεστό νερό.
Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο για μία περίπου ώρα στους 220. Όταν περάσει η ώρα, σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Το αφήνουμε μέσα στο φούρνο κλειστό ώστε να λιώσει το τυρί.
Σερβίρεται ζεστό. Καλή μας όρεξη!
Παίρνω τη γάστρα και φεύγω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλάχιστον να την γυρίσεις καθαρή, οκ;
ΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα!!! Αγοράζω μια γάστρα και το φτιάχνω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
Η γάστρα βολεύει για πολλά μαγειρέματα. Πάρε μία να έχεις.
ΔιαγραφήΜιαμ μιαμ! Το γιουβέτσι το λατρεύω! Αχ τι μας κάνεις!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ωραίο το άτιμο.
Διαγραφήμιαμμμ μιαμμμ :) :) μου φέραν μια μικρή γάστρα πίλινη οι δικοί μου πρόπερσι.. γιατί η δική μου ήταν τεράστια.. από τον καιρό που έτρωγα.. αλλά για την ώρα μόνο ροβύθια και γίγαντες έχω κάνει.. στην πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω.. 4παλσιάζοντας τη δόση βέβαια.. είπαμε το μείωσα.. δε το έκοψα κι όλας..:) :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα και καλή εβδομαδα κι από εδώ :) :)
Σε πήλινη είναι ακόμη καλύτερα!
ΔιαγραφήΔοκίμασέ το ;-)
Απλα το αγαπω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο δεν ετρωγα μικρη το κριθαρακι, τοσο το θελω τωρα!!!
Γεια στα χερια σου!!
Καλό βγήκε το άτιμο. Φαγώθηκε μετά μανίας!
ΔιαγραφήΜου άρεσε το λιωμένο τυρί. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω στάνταρ!!!
Έμπνευση ήταν και για μας, βγήκε καλή η προσθήκη.
ΔιαγραφήYπάρχουν τρία ειδη κριθαράκι (να μαθαίνουμε)...
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ψιλό, το μέτριο και το χοντρό....
αποφάσισε ποιο βάζουμε που.
γιατί και άλλες απορίες στη γιαγιά και την μαμά σου!
Το διόρθωσα καλέ κυρία. Μέτριο ήταν :Ρ
ΔιαγραφήΤο κριθάρι μήπως να το βάλουμε λίγο πιο μετά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ανάλογα πώς αρέσει στον καθένα να το τρώει. Μπορείς να δοκιμάσεις, βεβαίως.
ΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε το φαγητό έγινε υπέροχο και νοστιμότατο. Εγώ βέβαια πρόσθεσα και μία πινελιά ακόμα στο ήδη πεντανόστιμο αυτό πιάτο. Δηλαδή ψιλόκοψα σε μικρούς κύβους 3 πιπεριές ( κόκκινη - κίτρινη - πράσινη )και εκτός από την γεύση που ανέβηκε , το πιάτο είχε και πολύ ωραία εμφάνιση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε το φαγητό έγινε υπέροχο και νοστιμότατο. Εγώ βέβαια πρόσθεσα και μία πινελιά ακόμα στο ήδη πεντανόστιμο αυτό πιάτο. Δηλαδή ψιλόκοψα σε μικρούς κύβους 3 πιπεριές ( κόκκινη - κίτρινη - πράσινη )και εκτός από την γεύση που ανέβηκε , το πιάτο είχε και πολύ ωραία εμφάνιση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΗΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΒΟ ΝΑ ΛΙΟΣΕΙ ΜΟΝΟ 1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Τόσο πρόσθεσα εγώ μαζί με το μισό ποτήρι κόκκινο κρασί, επειδή προτιμώ το κριθαράκι να είναι λίγο τραγανό. Αν το προτιμάς λίγο πιο βρασμένο, μπορείς να προσθέσεις κι άλλο νερό. Αυτό συνήθως γίνεται με το μάτι.
Διαγραφή220 βαθμουσ οκ πανω κατω στις αντιστασεις που με ριζακι θα ειταν καλο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαρτάται πάντα από την κουζίνα. Για παράδειγμα η δική μου δεν έχει τόσο καλή απόδοση, οπότε χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Διαγραφή