RSS

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Μακαρόνια με κιμά ή ο κιμάς για τα μακαρόνια

 Μακαρόνια, το ιδανικό φαγητό για φοιτητές, εργένηδες, αθλητές αλλά και μαμάδες. Τα μακαρόνια διατηρούν διαχρονικά υψηλή θέση στις διατροφικές προτιμήσεις των Ελλήνων, μιας και αποτελεί  βασικό κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής. Θεωρώ πως είναι ένα αγνό και φυσικό προϊόν και μαγειρεύεται με μεγάλη ποικιλία μαγειρικών συνδυασμών. Εδώ επιλέγω και σας προτείνω τον κιμά και φυσικά το τυρί

         Υλικά

Συγκεντρώνω τα υλικά-πρώτες ύλες για το φαγητό για τέσσερα (4) άτομα. Όσοι και όσες με/μας γνωρίζετε θα αναρωτηθείτε «μα ποιο είν’ το τέταρτο άτομο;». Ε δε σας αποκαλύψω. Ίσως ίσως για να φάμε και το βράδυ ένα πιάτο!

 



  •    500 γρ. μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
  •    500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  •    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •    500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  •    2-3 γαρύφαλλα
  •    1 ξυλάκι κανέλα
  •    ½ ματσάκι μαϊντανό
  •    αλατοπίπερο
  •    λίγο ελαιόλαδο

 

                Εκτέλεση             

1.    Ξεφλουδίζω και ψιλοκόβω το ξερό κρεμμύδι. Δε μ’ αρέσει να το κόβω στο πλέντερ, το θέλω λιγάκι …χοντροκομμένο, να το νιώθω.

2.   Πλένω καλά το μαϊντανό με νερό και ξύδι και το ψιλοκόβω επίσης.

3.   Βάζω σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα (την προτιμώ αντί του τηγανιού) το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι με τον κιμά αντάμα, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, ανακατεύοντας συνέχεια με τη ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα φροντίζοντας να μη σβολιάσει.

 




 

4. Ρίχνω τη σάλτσα, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. 

 Την τελευταία φορά που τα μαγείρεψα, έβαλα και ένα μικρό κοτσάνι βασιλικού πλατύφυλλου αλλά ομολογώ πως δεν ένιωσα κάποια ιδιαίτερη γεύση. Την επόμενη φορά ίσως δοκιμάσω λίγη ρίγανη.

 


 5.     Αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να πιει το περισσότερο ζουμί (περίπου 40'). Καλό είναι να μη "στεγνώσει" ο κιμάς, γι’ αυτό μην τσιγκουνευτείτε τη σάλτσα. 

     Όπως σας έχω πει, χρησιμοποιώ σάλτσα την οποίαν παρασκευάζω ο ίδιος, τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου, την οποία φυλάσσω σε γυάλινα βαζάκια. Καμιά 80ριά βαζάκια του κιλού! Για τέσσερεις οικογένειες φυσικά!

 


6.    Κατεβάζω τον κιμά από τη φωτιά, για να μην πιει όλο τα υγρά.

7.  Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ε τώρα δε φαντάζομαι να περιμένετε φωτογραφία με τα μακαρόνια στην κατσαρόλα να βράζουν ή βρασμένα!

 8.  Στο τέλος σερβίρω τα ζεστά μακαρόνια γαρνίροντας τα με τον κιμά και με μπόλικο τυράκι.

 


 Ετούτη η φωτογραφία είναι παρμένη από το διαδίκτυο καθόσον, στη βιασύνη μου να φάμε, ξέχασα να βγάλω μια φωτογραφία της δικιάς μου σπεσιαλιτέ. Αλλά κι αυτή καλή είναι, η δικιά μου λίγο καλύτερη, εμφανισιακά τουλάχιστον!

           Καλή μας/σας όρεξη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου