RSS

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ

Πριν από 7 χρόνια είχα ανεβάσει ανάρτηση με θέμα Πώς καθαρίζουμε την κολοκύθα. Έκτοτε είχαμε μαγειρέψει διάφορες συνταγές με την κολοκύθα όμως έως τώρα δεν είχε τύχει να ανεβάσω ανάρτηση για κολοκυθόσουπα. Θέλεις λίγο η κούραση, λίγο η αμέλεια, πολύ η αγραναύπαση του ιστολογίου αυτού η συνταγή δεν ανέβηκε ποτέ. 
Φέτος, λοιπόν, λίγο μετά την παραδοσιακή γιορτή (sic) του Halloween αποφάσισα να μαγειρέψω ξανά και να κρατήσω τις φωτογραφίες. Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη αν και απαιτείται το εργαλείο για να γίνει η σούπα βελουτέ - εναλλακτικά με λίγο περισσότερο κόπο μπορεί κανείς να την κάνει με χρήση multi.

Υλικά για 3-4 μερίδες
650-700 γραμμάρια κολοκύθα τριμμένη (ή σε κύβους)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο σε κύβους
1 πράσο σε ροδέλες
Λίγο ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών (έτοιμο αλλιώς 200 περίπου ml χειροποίητο)
Αλάτι - πιπέρι - πάπρικα
Για τη γαρνιτούρα μπορεί κανείς να προσθέσει γιαούρτι, κρουτόν ή παξιμάδια σπασμένα, καρύδια ή/ και μερικά κομματάκια μπέικον

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι στα 8 και το σκόρδο στα 4. Στην κατσαρόλα καίμε ελαφρώς το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να ροδίσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε για 2-3 λεπτά το καρότο και το πράσο που έχουμε κόψει πιο πριν και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε την κολοκύθα για άλλα 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε. Έπειτα έρχεται η ώρα του ζωμού λαχανικών. Κατεβάζουμε φωτιά στο 1/3, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει.
Μισή περίπου ώρα μετά αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και παράλληλα χτυπάμε τη σούπα για να γίνει βελουτέ.

Σερβίρεται με όποια γαρνιτούρα θέλουμε από τις παραπάνω επιλογές.


Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου